Viktiga tips för att hålla hemmet rent

Ingen tycker om att komma hem till ett smutsigt hus, men det verkar ofta nästan omöjligt att hålla den ren. Det är alltid en klok idé att ha en städfirma kommer in regelbundet, men vem kommer att hålla ditt hem för mellan deras besök? Här är sex snabba tips för att hålla hemmet rent:

1. Schema vissa arbeten som behövs. Naturligtvis vecko arbetstillfällen kommer att kompletteras med din städning besättningen, men andra jobb bör planeras. Till exempel kan du schemalägga disken direkt efter middagen. Du kan även planera ditt diskmaskiner för höger före middagen (nästa natt) medan du lagar mat. Utse en eller två dagar varje vecka som tvätt dagar, beroende på hur mycket tvätt du normalt har.

2. Håll alla nödvändiga rengöringsmedel inom räckhåll. Det är bara naturligt att ha enstaka spill som måste rengöras, så håll de rengöringsprodukter där du kan få till dem lätt. Detta kommer att hålla dig från att sätta upp den sanering tills golvet är klibbig eller har börjat sjunka ner i mattan. Leta upp en praktisk plats att hålla dina leveranser och se till att du kan komma åt dem snabbt utan traipsing i hela huset. Förvara dem på en plats som är nära där du har mest utsläpp.

3. Gör små grundläggande rengöringsuppgifter när du kan. Till exempel, torka matbordet omedelbart efter att du rensa rätter från det. Rengör tandkräm från sink direkt efter att du borstar tänderna. Små uppgifter som dessa kan göra en enorm skillnad i den allmänna hygienen i ditt hus.

4. Gör små uppgifter omedelbart. Till exempel, gör din säng så fort du stiger upp. Rensa bort tabellen direkt efter att du äter. Skrapa överbliven mat rätt i papperskorgen, även om du ska tvätta dessa rätter nästa natt medan du laga middag. Om du inte tvätta dem omedelbart, stapla dem på ett ställe prydligt så att de är redo att tvättas. Fyll kastruller och stekpannor med tvål och vatten och låt dem dra. Detta kommer att göra för enkel rengöring.

5. De-röran ditt utrymme. Håll så få saker i alla rum som du kan. Placera objekt bort så snart du är klar med dem så att de inte skräpar ned ditt hem. Ett hem som inte är fylld med skräp är mycket lättare att hålla ren på regelbunden basis.

6. Gör en lista över vecko uppgifter ditt städfirma kommer att hantera. En av de första saker du bör göra när du kopplar in hjälp av en städfirma är att göra en lista över de varor de är tänkta att göra varje gång de kommer över. Om de bara ska komma i varannan vecka, se till att du planerar tillräckligt med tid under sin off-veckor så att du kan fylla i luckor med sin frånvaro.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *