Tre tips för att hålla din trä staket ser ut som nytt

Det finns gott om skäl att välja en trä staket – det är hållbart, attraktivt och kan komplettera en mängd hem exteriörer. Men medan det är en långvarig möjlighet att bifoga din gård, kan du förlänga dess livslängd genom att ta hand om den på rätt sätt. Om du vill vara säker på att din stängsel ser massor av bra dagar, kan dessa tre tips hjälpa dig att hålla det ser ut som ny, oavsett hur gammal den är.

Håll Reparationer Liten

Medan en trä staket är hållbart, kan den drabbas av slitage ut i elementen. Nyckeln till att göra det senast, men tar hand om skadan så snart som det råkar vara så att du inte avsluta med ett större problem. Kontrollera din stängsel regelbundet för några tecken på skador och göra reparationer. Använd vattentätt lim för att laga trasiga eller dela sektioner eller byt skivorna helt om det behövs. Dra åt lösa delar och använda en hammare för att återställa eventuella utstickande spikar. Om det finns någon skada som du inte vet hur man fixar själv, kontakta installationsföretaget för att få hjälp.

Behåll det Ren

Om du i första hand sysslar med din trä staket utseende, är regelbunden rengöring är ett måste. Med tiden kan solen och vädret orsaka en grå film för att utvecklas som gammalt trä celler ansamlas på ytan. Att återupptäcka den varma, attraktiv färg, använd en rengöringsprodukt som utformats speciellt för trä staket eller trall att rengöra hela ytan. Följ tillverkarens anvisningar, men du har oftast att lämna produkten på minst 20 minuter så att den helt tränger. Sen skrubba med en borste och skölj noga.

Du kan också använda en makt bricka för att rengöra din stängsel. Men om du använder brickan felaktigt, kan du göra allvarliga skador. Välj en som har fått betyget mellan 1500 och 2000 PSI och har en vidvinkel spets. Håll inte spetsen närmare än 12 inches bort, och hålla staven i ständig rörelse när du flyttar den över ytan. Rengör stängsel ungefär vart tredje år för att hålla den i gott skick.

Stain och Seal

När din trä staket är helt ren och torr, måste du att färga och täta att skydda ytan. Använd en halvoljefläck avsedd för utomhusbruk, och leta efter en formel med UV-hämmare för att förhindra solen från blekning det och fungicid för att kämpa mot svampväxt. Applicera en blötläggning skikt på ytan, och låta ytan absorbera så mycket av fläcken som möjligt. Om det fortfarande verkar torr, tillämpa ett extra skikt. Medan tätningen ska pågå cirka tre år, kanske du vill återanvända en gång per säsong för att hålla stängsel ser fräsch.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *